Neem contact op

0162-372237

Stuur ons een bericht!

Contact info:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet

Je bericht:

Je bericht is succesvol verstuurd. Sluit deze melding.

B&B-pakket met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contact informatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Inventarisverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Rechtsbijstandverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Aansprakelijkheidsverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Bedrijfsschadeverzekering Offerte met korting voor abonnees van Bedandbreakfast.nl

Contactinformatie:

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl?

Ja, dat heb ik Nee, dat heb ik niet
Je aanvraag is succesvol verzonden. Sluit deze melding.

Bed en breakfast beginnen: 10 tips

Bed and Breakfast beginnen
Wanneer je plannen hebt om een B&B te beginnen, dan is alle hulp welkom. Als grootste B&B-platform van Nederland heeft Bedandbreakfast.nl al vele accommodaties op weg geholpen met tips en adviezen. En dat blijven we doen: hier zijn onze tien beste tips, doe er je voordeel mee!

Tip 1: Stel jezelf de vraag: hoe graag wil ik dit?

Je bent ervan overtuigd: een eigen bed en breakfast is wat ik wil. Toch is het slim om van te voren even stil te staan bij je motieven. Je moet echt gepassioneerd zijn als je een B&B wilt starten in of bij jouw eigen huis. Je gaat er namelijk heel veel tijd in stoppen en je zult een stuk privacy in moeten leveren. Het is daarom belangrijk dat je eventuele partner en kind(eren) ook achter jouw plannen staan.

Tip 2: Maak een financieel plan

Onderzoek de financiële en organisatorische haalbaarheid van je B&B-plannen. Hoeveel geld wil je in je bed and breakfast investeren en wat verlang je van de inkomsten? Maak een berekening waarin je niet alleen de eenmalige kosten meeneemt, maar ook de vaste kosten voor bijvoorbeeld nutsvoorzieningen en verzekeringen. Het eerste jaar behaal je waarschijnlijk nog niet veel inkomsten uit je B&B. Zorg daarom voor een financiële buffer.

monument

Vestig jij je B&B in een monumentaal pand, net als B&B Het Torentje?

Tip 3: Controleer of er speciale eisen gelden voor het pand

Gelden er gemeentelijke eisen waaraan jouw pand moet voldoen om er een bed and breakfast in te mogen vestigen? Het is belangrijk om dit uit te zoeken voordat je begint met (ver)bouwen of inrichten. Het is bijzonder frustrerend om een prachtig gerenoveerde vloer te moeten slopen, omdat volgens een ambtenaar het plafond vier centimeter te laag is!

Tip 4: Bepaal wie je wilt zijn

Stel jezelf de vraag: met welke faciliteiten ga ik mijn bed & breakfast onderscheiden van de concurrentie? Ga je wellness-faciliteiten bieden of kunnen gasten bij jou juist logeren op de boerderij? Ook een belangrijke vraag: wat voor gasten wil je ontvangen: gezinnen, tweeverdieners zonder kinderen, vijftigplussers? Hoe concreter je deze doelgroep kunt omschrijven, des te gerichter jij je promotie en aanbod hierop kunt afstemmen.

Tip 5: Wees persoonlijk

Bed en breakfasts met een persoonlijke uitstraling zijn het populairst op Bedandbreakfast.nl. Wees dus niet bang om je eigen stempel op je accommodatie te drukken: gasten vinden dat juist leuk. Probeer origineel te zijn in de inrichting en laat je hobby’s en interesses erin terugkomen.

vergaderzaal

Landgoed Halsaf beschikt over een vergaderruimte, ideaal voor de zakelijke gast.

Tip 6: Mik op zakenreizigers

Steeds meer bedrijven ontdekken bed and breakfasts als ideale logiesvorm. Een kans voor jou om de bezetting van je bed & breakfast op te schroeven in de minder drukke midweken en het winterseizoen. Nodig de secretaresses van bedrijven in de omgeving bijvoorbeeld eens uit en stel jouw bed and breakfast voor. Zorg er wel voor dat je B&B is uitgerust voor zakelijke gasten. Bied in ieder geval gratis WiFi en plaats een bureau of tafeltje op de gastenkamer.

Tip 7: Onderschat de tijd die een B&B vergt, niet

Als B&B-houder moet je pakweg tien maanden per jaar dag in, dag uit ter beschikking staan van je gasten. Vaak arriveren ze later dan aangekondigd, waardoor je niet weg kunt van huis. Zeker als jouw bed en breakfast goed loopt, kan het erg druk zijn. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat je vier à vijf maanden lang elke dag gasten ziet arriveren en vertrekken. Gun jezelf na een drukke periode een vakantie om bij te tanken.

Tip 8: Zorg dat je voldoende privacy inbouwt

Als B&B-houder moet je echt privacy inbouwen voor jezelf en jouw gezin. De meeste B&B’s bieden een aparte opgang en privé-sanitair voor gasten. Zorg in ieder geval voor een privé-leefruimte en een afgeschermd stuk van de tuin, waar jij je af en toe kunt terugtrekken uit het zicht van gasten.

bed en breakfast beginnen

Gasten worden bij ‘B&B het Wierdense veld’ verwend met een ontbijt vol streekproducten.

Tip 9: Bied streekproducten bij het ontbijt

Gasten vinden het erg leuk als er bij het ontbijt ambachtelijke en verse streekproducten gepresenteerd worden, liefst van eigen erf of van de boerderijwinkel om de hoek. Bied daarom (biologische) streekproducten bij het ontbijt en vertel waar deze vandaan komen. Op deze manier wordt ook het ontbijt een bijzondere ervaring!

Tip 10: Een goede eerste indruk is belangrijk

De deurbel gaat, er staan gasten voor de deur! Nu komt het aan op jouw vaardigheden als gastheer- of vrouw. Zorg dat je gasten zich meteen welkom voelen. Heet ze hartelijk welkom, bied ze een welkomstdrankje aan en geef een rondleiding door de B&B. Zet een mooie bos bloemen op tafel voor een ‘thuisgevoel’. Juist deze extra attenties zullen je gasten zich herinneren en vermelden in enthousiaste reviews.

Bed en breakfast beginnen: regel ook je verzekeringen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een B&B begint, maar je zult een zakelijke verzekering moeten afsluiten. Voor B&B-eigenaren met een vermelding op Bedandbreakfast.nl is er het collectief arrangement ‘Risico Reductie Plan’ met een aansprakelijkheids-, inventaris- en rechtsbijstandsverzekering. Op die manier heb je alle belangrijkste verzekeringen overzichtelijk in één pakket!

Alles-in-een B&B verzekering

Goed beschermd tegen
schade en claims

Dek je in tegen schade en claims met het Verzekeringspakket B&B. Exclusief voor leden van Bedandbreakfast.nl!

Kantoor

Floris'Hand Dongen
Bolkensteeg 21, Dongen
T: 0162 - 372237

Contact opnemen

0162-372237

Openingstijden: 8.30 tot 17.30 uur.
In noodgevallen zijn we altijd bereikbaar.

Kantoor Floris' Hand